V politike: Divoký Západ v centre Európy. Brutálna vražda, hádky i výpovede lekárov

ta3
14.10.2022 13:36

Slovenskom otriasla vražda dvoch nevinných ľudí. Útočník si ich vyhliadol pred podnikom, kde sa stretáva LGBT+ komunita. Niektorí politici, ktorí majú vždy čo povedať k téme menšín s nápadmi, ako zabezpečiť, aby k podobným udalostiam nedochádzalo, neprišli ani po tomto ohavnom čine. Vláda na konci pracovného týždňa aspoň schválila návrh rozpočtu, ktorý musí ešte prejsť parlamentom.

V politike:
ta3

Smútok i skepsa. Brutálna vražda dvoch mladých ľudí zasiahla mnoho Slovákov, ale najmä príslušníkov LGBT+ komunity. Môžu sa ešte na Slovensku cítiť bezpečne? Čo viedlo páchateľa k otrasnému činu z nenávisti?

Pár dní po besnení len 19-ročného strelca spoločnosť navyše ešte stále vníma dozvuky tragédie na autobusovej zastávke, kedy vodič šoféroval pod vplyvom alkoholu a zabil piatich ľudí. Lúpežné prepadnutie luxusnej predajne sa zdá byť už len slabým odvarom toho, čomu sa zvykne hovoriť divoký Západ. Verejnosť do toho trápi zdražovanie, neistota v podobe výpovedí lekárov i vojna v susednej Ukrajine. 

O udalostiach, ktoré otriasli Slovenskom v posledných týždňoch budú v relácii V politike v nedeľu 16. októbra 2022 o 11.00 h. diskutovať poslanci národnej rady György Gyimesi (OĽANO), Jana Bittó Cigániková (SaS) a Erik Tomáš (Hlas).

Témy:

  • Brutálna vražda na Zámockej
  • Hlasovanie o rozpočte
  • Výpovede lekárov a zdravotných sestier
  • Fungovanie menšinovej vlády
  • Inflácia a energetická kríza

Televízia ta3 vysiela reláciu V politike v nedeľu o 11.00 hod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok