Rusko chystalo odvetu za Kerčský most už dlhšie, myslí si bezpečnostný poradca Šándor

ta3/am
14.10.2022 11:30

Ukrajinské ozbrojené sily absolvujú výcvik v Európe. Znamená to, že je Európa vtiahnutá do vojny? V relácii Tak takto?! sme sa na to pýtali bezpečnostného poradcu Andora Šándora.

taktakto_55.jpg
TA3

Ozbrojené sily Ukrajiny sa budú cvičiť v európskych krajinách, kde vzniknú výcvikové strediská. Náklady na výcvik 15-tisíc vojakov vo výške dva a pol miliardy eur zaplatíme z Európskeho mierového nástroja.

Podľa Šándora sa však Ozbrojené sily Ukrajiny cvičia v Európe už dlhšie. Zmenou je, že je to po novom inštitucionalizované pod hlavou EÚ. "Pokiaľ máme predstavu a sme presvedčení, že Ukrajina môže tento konflikt vyhrať, dajme im všetko čo najskôr, aby sa konflikt nepredlžoval," vyjadril sa.

Ruská reakcia na útok na Kerčský most v podobe bombardovania Ukrajiny bola podľa neho vopred naplánovaná, keďže Rusko pravdepodobne očakávalo, že skôr či neskôr ukrajinská armáda podnikne tento krok.

Streľba na Zámockej

V stredu večer sa na Zámockej ulici v Bratislave strieľalo. Páchateľ zavraždil dvoch návštevníkov podniku Tepláreň, v ktorom sa schádzala LGBT+ komunita. "Sme v spoločnosti, a to je jedno či na Slovensku, alebo v Česku, kde po pandémii politici tým, čo robili, a ako to vnímala verejnosť, rozdeľovali ľudí," vyjadril sa. "Vidíme, že politici nevedia ani zďaleka riešiť problémy bežných občanov," doplnil.

Za prípadmi opitých vodičov na Slovensku a nelegálnou migráciou vidí zlyhanie politikov. "Ľudia sa v temnote anonymity naozaj dokážu odviazať," reagoval na vplyv sociálnych sietí na spoločenskú situáciu.

Celú reláciu Tak takto?!, ktorej hosťom bol bezpečnostný poradca Andor Šándor, si môžete pozrieť nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok