NHL: Tatar ani Fehérváry nebodovali, New York Rangers triumfovali najmä vďaka Panarinovi

ta3 TASR
14.10.2022 08:01

Hokejisti New Jersey Devils v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Tatarom vstúpili do novej sezóny NHL prehrou na ľade Philadelphie 2:5. Tatar nebodoval, rovnako ako jeho krajan Martin Fehérváry pri prehre Washingtonu v Toronte 2:3. Brankár Jaroslav Halák sedel na striedačke New Yorku Rangers, jeho tím triumfoval na ľade Minnesoty 7:3 najmä vďaka štvorbodovému Artemijovi Panarinovi (1+3).

NHL: Tatar ani Fehérváry nebodovali, New York Rangers triumfovali najmä vďaka Panarinovi
TASR/AP

Tatar strelecky nenadviazal na predsezónnu prípravu, počas ktorej dal v štyroch dueloch štyri góly. Vo Philadelphii odohral niečo viac ako 16 minút s dvoma strelami a mínusovým bodom. Po dva presné zásahy zaznamenali v drese domácich Travis Konecny a Morgan Frost a Johnovi Tortorellovi tak pomohli k úspešnému súťažnému debutu na trénerskom poste "letcov". Brankár Philadelphie Carter Hart mal 34 úspešných zákrokov, prekonali ho iba Alexander Holtz a Damon Severson.

Washington prehral aj svoj druhý duel na štarte nového ročníka, nerozhodný stav v Toronte rozuzlil v tretej tretine víťazným gólom domácich Auston Matthews. Fehérváry bol s minutážou 18:17 druhý najvyťaženejší obranca Caps, prezentoval sa piatimi "hitmi". Adam Ružička sa nezmestil do zostavy Calgary, jeho spoluhráči si doma poradili s obhajcom Coloradom 5:3 aj vďaka gólu a asistencii švédskeho zadáka Rasmusa Anderssona. Flames vyhrali svoj otvárací duel ročníka prvýkrát od roku 2009.

Rangers majú po dvoch dueloch novej sezóny na konte plný počet bodov. Na ľade Minnesoty sa okrem Panarina predviedol aj brankár Igor Šesťorkin. Úradujúci držiteľ Vezinovej trofeje sa blysol 33 úspešnými zákrokmi. Dva góly newyorského tímu zaznamenal Chris Kreider. Pittsburgh si vo svojom prvom stretnutí v sezóne poradil doma s Arizonou 6:2, pod čo sa gólom a dvoma asistenciami podpísal Sidney Crosby.

Paul Cotter rozhodol svojim premiérovým gólom v profilige o triumfe Vegas doma nad Chicagom 1:0. Druhým čistým kontom v kariére s 27 zákrokmi sa prezentoval brankár Logan Thompson. Mason Marchment dal dva góly a Tyler Seguin mal tri asistencie pri víťazstve Dallasu na ľade Nashvillu 4:1.
     
Buffalo - Ottawa 4:1

Philadelphia - New Jersey 5:2

Pittsburgh - Arizona 6:2

Toronto - Washington 3:2

NY Islanders - Florida 1:3

Minnesota - NY Rangers 3:7

Nashville - Dallas 1:4

Calgary - Colorado 5:3

Vegas - Chicago 1:0

Los Angeles - Seattle 1:4

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok