Von der Leyenová: V myšlienkach som s rodinami obetí streľby v Bratislave

ta3 TASR
13.10.2022 17:18

Ohavné vraždy, k akým došlo v stredu v Bratislave, sú hrozbou pre spoločnosť založenú na rešpekte a tolerancii. V reakcii na streľbu v slovenskom hlavnom meste to uviedla predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.

Ursula von der Leyenová 1140 px
TASR/AP

"V myšlienkach som s rodinami obetí streľby v Bratislave," uviedla von der Leyenová na Twitteri. EÚ je podľa nej odhodlaná pomáhať v boji proti nenávistným trestným činom a prejavom vo všetkým ich formách. "Musíme chrániť komunitu LGBTIQ," doplnila šéfka EK.

Podpredseda eurokomisie Maroš Šefčovič vyjadril úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí hrozivého útoku. "Je to bolestný moment pre celú krajinu. Všetci sa musíme rozhodne postaviť proti nenávisti vo všetkých podobách," zdôraznil slovenský eurokomisár.

"To, že ste LGBTIQ, by z vás nikdy nemalo robiť terč. Naše komunity sa musia cítiť bezpečne. Musíme bojovať proti nenávisti," uviedla na Twitteri predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová.

Pri streľbe na Zámockej ulici v Bratislave v stredu 12. októbra večer zomreli dvaja muži. Zranená bola jedna žena, ktorú previezli do jednej z bratislavských nemocníc. Páchateľ z miesta činu ušiel, polícia ho našla vo štvrtok ráno mŕtveho. Prípad vyšetruje Národná kriminálna agentúra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok