VIDEO: V centre Bratislavy sa strieľalo, zomreli dvaja ľudia

ta3 tasr
12.10.2022 19:57

V centre Bratislavy na Zámockej ulici sa v stredu večer strieľalo. Na sociálnej sieti na to upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave. Dve mŕtve a jednu zranenú osobu potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Páchateľa polícia vypátrala, je mŕtvy.

VIDEO: V centre Bratislavy sa strieľalo, zomreli dvaja ľudia
TASR/Jaroslav Novák

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, na mieste sú dve osoby bez známok života, jedna osoba je zranená. Posádka ju ošetrila a transportovala do nemocnice," priblížila večer hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. 

Postrelená bola barmanka, ktorú previezli so zranením do Nemocnice Staré Mesto. "Môžeme potvrdiť, že vo večerných hodinách sme prijali ženu so strelným poranením dolných končatín. Pacientka sa v tejto chvíli podrobuje potrebnému vyšetreniu," uviedla pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská.

Tragickú streľbu v centre Bratislavy vyšetruje Národná kriminálna agentúra. Informuje o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. Na sociálnej sieti tiež informovala, že k streľbe došlo v stredu krátko po 19.00. Aj niekoľko hodín po streľbe bolo v centre hlavného mesta množstvo policajtov. Viacero príslušníkov sa nachádzalo aj v okolí nábrežia pri Dunaji. 

Páchateľ strieľal v blízkosti gej baru Tepláreň, ktorý sa nachádza na Zámockej ulici v hlavnom meste, a stretáva sa v ňom LGBTI komunita.

Obeťami majú byť podľa denníka SME dvaja muži do 30 rokov. 

Ako uviedol Denník N, motívom streľby môže byť nenávisť voči LGBTI komunite. Potvrdili mu to dva na sebe nezávislé zdroje. Polícia podľa denníka pracovala ešte tri hodiny po útoku s viacerými verziami, vrátane tej, že vrah obete poznal.

Podľa svedkov, ktorých citovala Joj, mal strelec stáť približne polhodinu na ulici pred podnikom a chystať si zbraň s laserovým zameriavačom. "Čakal na konkrétne osoby zjavne. Strielaľ ponad 2 baby naistotu," uviedol pre televíziu svedok.

Jedna z obyvateliek Zámockej ulice pre TASR priblížila, že počula minimálne sedem výstrelov. Na mieste boli podľa jej slov viaceré policajné autá aj záchranári.

Štáb Televízie ta3 monitoroval situáciu v centre Bratislavy. 
Takto to vyzeralo krátko pred 23.00 h na Vajanského nábreží v Bratislave.

Streľbe na Zámockej ulici sme sa venovali aj v Žurnále o 22.00 h.

Pozrite si zábery zo Zámockej ulice, kde sa stalo v stredu nešťastie.

strelba_Zamocka ta3/VP
strelba_Zamocka ta3/VP

Pozrite si aj zábery, ktoré nám z centra Bratislavy zaslala diváčka krátko po tragédii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok