Organizátori označili štvrtkový zápas za rizikový. Na štadióne bude polícia, doprava bude obmedzená

ta3/TASR
12.10.2022 14:26

Bratislavskí policajti pripravili v súvislosti so štvrtkovým futbalovým zápasom medzi ŠK Slovan Bratislava a FC Bazilej bezpečnostné opatrenia.

Obmedzenia kvôli štvrtkovému futbalovému zápasu sa budú týkať najmä Bajkalskej, Príkopovej, Tegelhoffovej a Kalinčiakovej ulice. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Cieľom bude ochrana života, zdravia a majetku občanov, zabezpečenie verejného poriadku, ako aj bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky na území Bratislavy," priblížil. Doplnil, že futbalový zápas označil organizátor podujatia za rizikový. Polícia predpokladá vznik bezpečnostných rizík na štadióne, ale aj mimo neho.

Zároveň upozornil aj na možnosť vzniku komplikácií v cestnej premávke v dôsledku presunov fanúšikov. "Dopravní policajti budú počas priebehu bezpečnostného opatrenia situáciu monitorovať a podľa jej vývoja budú pripravení reagovať operatívne," uviedol Szeiff. O ďalších dopravných obmedzeniach bude verejnosť včas informovaná.

Polícia v súvislosti s futbalovým zápasom žiada občanov, aby rešpektovali prípadné pokyny a výzvy polície a boli ohľaduplní voči ostatným občanom. "Na narušenia verejného poriadku a obmedzenia v cestnej premávke, spôsobené zo strany fanúšikov oboch klubov, budú policajti adekvátne reagovať a využijú všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy," upozornil hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok