Hráči Dukly Trenčín vymáhajú svoje chýbajúce platy exekúciou

SITA, TA3
14.1.2013 17:07

Dlžoby hokejového klubu Dukla Trenčín riešia exekútori. Tí pre nevyplatené mzdy niektorým hráčom siahli na majetok klubu. V exekučnom konaní sa ocitli aj rolby, ktoré slúžia na úpravu ľadovej plochy.

"Môžem potvrdiť, že momentálne prebiehajú dve exekučné konania voči povinnému. Sme v rokovaní, riešime otázku, akým spôsobom a dokedy by malo dôjsť k plneniu,“ informoval advokát Ján Kanaba, ktorý zastupuje dvoch trenčianskych hokejistov. Presnú sumu nechcel konkretizovať, nejde však podľa jeho slov o malú čiastku.

Podľa generálneho manažéra Dukly Trenčín Andreja Kollára ide o staršie dlžoby klubu. S exekútorom sa už dohodli na splátkach. Záväzok si podľa neho chce klub splniť a situácia by sa mala vyriešiť do konca tohto mesiaca. "Je ťažká doba, dobehlo nás to. Ukážte mi človeka alebo firmu, ktorá s tým nemá problém,“ skonštatoval Kollár.

Rolby sú majetkom Dukly a podľa Kollára nie sú ohrozené, takisto ani licencia pre klub. "Sezónu bez problémov dohráme, licenciu sme dostali na základe toho, že boli nejaké dohody. Dlhy, ktoré sme vládali, sme posplácali. V niektorých prípadoch sme si dohodli splátkové kalendáre. Keďže vznikol trošku problém s financiami, tak sme meškali. To už máme doriešené a teraz riešime tieto staré dlhy. Je to naša chyba, že sme splátkový kalendár nedodržali, ale keď nebolo z čoho, nedalo sa to doriešiť,“ dodal Kollár s tým, že finančná situácia klubu je už lepšia.

Rolby má mesto vo výpožičke od hokejového klubu. "Je to pre nás nová informácia, samozrejme, budeme to musieť riešiť,“ zareagovala na aktuálnu situáciu hovorkyňa mesta Erika Ságová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok