Unikla informácia o mieste úkrytu sýrskeho prezidenta Asada

TASR
14.1.2013 16:42

Sýrsky prezident Bašár Asad a jeho rodina žijú na vojnovej lodi v Stredozemnom mori, pričom bezpečnosť im poskytuje Rusko. Uviedli to zdroje z tajných služieb pre saudskoarabský denník al-Watan, ktorý dnes citovala tlačová agentúra UPI.

Unikla informácia o mieste úkrytu sýrskeho prezidenta Asada
SITA

Denník al-Watan dnes v správe napísal, že rodina, Asad a jeho spolupracovníci bývajú na lodi v Stredozemnom mori a že prezident cestuje v prípade potreby do Sýrie vrtuľníkom, napríklad na oficiálne stretnutia a prijímanie návštev.

Inak sa Asad zdržiava na lodi, povedali zdroje pre denník vychádzajúci v arabčine. Keď Asad cestuje do svojej ťažko skúšanej krajiny, pristáva na utajených miestach a odtiaľ ho vždy za prísnych bezpečnostných opatrení prevezú do prezidentského paláca, dodali zdroje.

Ruskom strážená vojnová loď poskytuje Asadovi bezpečné prostredie, líder už totiž stratil dôveru vo vlastnú ochranku, napísal v správe denník al-Watan.

Asadov pobyt na vojnovej lodi naznačuje, že Rusko mu poskytlo politický azyl, ale Moskva to oficiálne neoznámila, uviedol denník.

Okolnosti podporujú nedeľné vyhlásenie ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova, že zosadenie Asada je "nemožné uskutočniť".

Asadova prítomnosť na lodi my mohla byť aj znamením, že sa rysujú rokovania o sýrskom konflikte, dodali noviny.

"Je potrebné primäť každého vrátane opozície, ktorá stále kategoricky odmieta akýkoľvek dialóg, sadnúť si za rokovací stôl," povedal Lavrov počas návštevy Ukrajiny, ktorého citovalo Rádio Slobodná Európa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok