Päť rokov väzenia hrozí Ruske, ktorá nechala odkaz na hrobe Putinových rodičov

ta3 čtk
12.10.2022 07:33

Obyvateľke Ruska hrozí až päť rokov v trestaneckej kolónii za údajné hanobenie hrobu rodičov prezidenta Vladimíra Putina na Serafimovskom cintoríne v Petrohrade. Informuje o tom portál Mediazona. Žena na hrobe nechala papierik s odkazom.

Päť rokov väzenia hrozí Ruske, ktorá nechala odkaz na hrobe Putinových rodičov
twitter.com/Helpful_Hand_SA

Irina Cybaněvová odkaz na hrob Putinovcov odniesla minulý štvrtok a v pondelok ju zatkla polícia. Podľa advokáta, ktorý jej bol pridelený, bola obvinená zo zneuctenia tiel mŕtvych a pohrebísk, spáchaného na základe politickej, rasovej, národnostnej alebo náboženskej nenávisti. Čo presne Cybaněvová na odkaz napísala, nie je jasné, ale vypovedala, že išlo o želanie smrti, uviedol právny zástupca.

Vyšetrovatelia sa usilujú o to, aby súd ženu poslal do väzby.

V poslednej dobe to nie je prvýkrát, keď sa hovorí o hrobe Putinových rodičov. Koncom septembra sa na ňom objavil odkaz so sťažnosťami na ich syna narážajúcimi na vojnu na Ukrajine. Na stránke zo žiackej knižky bola poznámka: "Vážení rodičia! Váš syn sa chová nepekne! Zameškáva hodiny dejepisu, bije  sa so spolužiakmi, vyhráža sa, že vyhodí do povetria celú školu! Zakročte!"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok