Rusko potvrdilo, že pokračuje v útokoch na Ukrajinu, cieľom sú vojenské a energetické zariadenia

ta3 TASR
11.10.2022 13:03

Ruské ministerstvo obrany v utorok potvrdilo, že jeho armáda pokračuje v masívnom útoku na vojenské a energetické zariadenia Ukrajiny. Informujeme na základe správy agentúry AFP.

Rusko potvrdilo, že pokračuje v útokoch na Ukrajinu, cieľom sú vojenské a energetické zariadenia
TASR/AP

Ministerstvo spresnilo, že ruská armáda v utorok "pokračovala v masívnych úderoch vysoko presnými, ďalekonosnými zbraňami", pričom útočila na vojenské veliteľské zariadenia a energetický systém Ukrajiny. Ministerstvo vo vyhlásení dodalo, že "všetky vytýčené ciele boli zasiahnuté".

Ministerstvo vo svojej najnovšej zvodke spresnilo, že boli zničené dva sklady paliva pre ukrajinskú vojenskú techniku - v mestách Dnipro a Pavlohrad v Dnepropetrovskej oblasti na východe Ukrajiny - ako aj päť skladov zbraní vrátane objektu patriaceho spojenej skupine ukrajinských jednotiek v meste Mykolajiv na juhu Ukrajiny.

Podľa britskej stanice BBC ruské ministerstvo obrany súčasne zverejnilo nové zábery odpálenia rakety smerom na ciele na Ukrajine. V utorok ráno bol na väčšine územia Ukrajiny opäť vyhlásený poplach upozorňujúci obyvateľstvo na možné riziko raketových útokov.

Ukrajinské médiá medzičasom informovali o výbuchoch v mestách Vinnycia, Nikopol, Rivne, Ľvov, Kryvyj Rih, Mykolajiv, Očakov, Záporožie, Odesa i Žytomyr, ako aj vo viacerých oblastiach. Na mnohých miestach boli v dôsledku ruských útokov prerušené dodávky elektriny a problém je aj s mobilným spojením. Zásah totiž dostali viaceré objekty tzv. kritickej infraštruktúry.

Ukrajinské médiá súčasne informovali, že systémy ukrajinskej protilietadlovej obrany sú aktivované a v rôznych regiónoch zneškodnili ruské rakety i drony. Podľa ukrajinských úradov Rusko ostreľuje územie Ukrajiny aj z Kaspického mora.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok