SSC Neapol so slovenským futbalistom Lobotkom si môže zabezpečiť postup

ta3/TASR
11.10.2022 10:31

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom si môžu v stredu v predstihu zabezpečiť postup do osemfinále Ligy majstrov.

Lobotkov Neapol si môže zabezpečiť postup, Barcelona hostí Inter
AP Photo/Peter Dejong

O 18:45 privítajú v A-skupine Ajax Amsterdam a ak nadviažu na triumf 6:1 z holandskej pôdy, kvalifikujú sa medzi elitnú šestnástku. V šlágri dňa hostí FC Barcelona Inter Miláno, ktorého kapitánom by mal byť slovenský obranca Milan Škriniar.

Neapol je so ziskom deviatich bodov na čele tabuľky A-skupiny a v tejto sezóne ťahá vo všetkých súťažiach 11-zápasovú šnúru bez prehry. Zverencom trénera Luciana Spallettiho sa darí aj v Serii A, po triumfe 4:1 na štadióne Cremonese vedú najvyššiu taliansku súťaž s dvojbodovým náskokom pred Atalantou Bergamo. V amsterdamskej Aréne dosiahli najvyššie víťazstvo na ihriskách súperov v európskych klubových súťažiach, no Chviča Kvaracchelia pred odvetou tlmí prílišný optimizmus. "Ajax má kvalitný tím s množstvom výborných hráčov a v Neapole určite nepredá kožu lacno. Bude chcieť zabodovať, aby nestratil kontakt s Liverpoolom a udržal si šance na postup," zdôraznil gruzínsky reprezentant.

Barcelona sa v C-skupine bude snažiť bodovo dotiahnuť na milánsky Inter a odplatiť mu prehru 0:1 zo San Sira. "Je to pre nás veľmi náročný týždeň, v nedeľu nás čaká "El Clasico" na pôde Realu Madrid. Teraz sa však naplno sústredíme na domáci súboj s Interom. Musíme nadviazať na úvodnú polhodinu zápasu La Ligy proti Celte Vigo, počas ktorej sme boli aktívni. Ak zopakujeme výkon z druhého polčasu, bude veľmi náročné zdolať Inter," priznal po vydretom víťazstve 1:0 nad Celtou tréner Barcelony Xavi Hernandez.

Inter zamieril na Camp Nou povzbudený triumfom 2:1 na pôde Sassuola, o oba góly sa postaral Edin Džeko. Tridsaťšesťročný reprezentant Bosny a Hercegoviny, ktorá bude jedným zo súperov Slovenska v kvalifikácii EURO 2024, pôsobí v Serii A od roku 2016. Proti Sassuolu pokoril 100-gólovú métu, na konte má 101 presných zásahov. Škriniar prišiel na ihrisko v 58. minúte, keď vystriedal Danila D'Ambrosia. O dve minúty neskôr inkasoval Inter vyrovnávajúci gól, no štvrťhodinu pred koncom Džeko zabezpečil pre "nerazzurri" piate víťazstvo v sezóne.

Na čele C-skupiny je zatiaľ suverénny Bayern Mníchov, ktorý sa predstaví na pôde Viktorie Plzeň. Doma zdolal českého šampióna hladko 5:0, v bránke hostí dostal namiesto zraneného Jindřicha Staňka príležitosť slovenský legionár Marián Tvrdoň. "Ak chceme doma proti Bayernu uspieť, nesmieme mu dať ani kúsok voľného priestoru. Ak stratíme loptu na polovici súpera, musíme sa ju snažiť získať čo najrýchlejšie späť," uviedol pre uefa.com tréner "viktoriánov" Michal Bílek. Bayernu bude v Štruncovych sadoch chýbať stredopoliar Jamal Musiala, ktorý mal pozitívny test na koronavírus a je v domácej karanténe.

V náročnej pozícii je Atletico Madrid, ktoré v B-skupine nastúpi proti doposiaľ stopercentnému belgickému tímu FC Bruggy. "Los Colchoneros" sú s tromi bodmi na dne tabuľky o skóre za FC Porto a Bayerom Leverkusen. "V Brugách sme si vypracovali viacero vyložených šancí, dvakrát sme trafili brvno, no napokon sme prehrali 0:2. Nehádžeme však flintu do žita. Čakajú nás ešte tri zápasy a stále máme šancu postúpiť do vyraďovačky," povedal tréner Atletica Diego Simeone, ktorý sa v ofenzíve bude spoliehať aj na Antoina Griezmanna. Vedenie klubu v pondelok získalo francúzskeho reprezentanta z Barcelony na trvalý prestup a podpísalo s ním zmluvu do 30. júna 2026.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok