Slafkovský pravdepodobne začne sezónu v prvom tíme Montrealu. Prvý duel odohrá klub vo štvrtok

TA3 TASR
10.10.2022 18:10

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský odštartuje sezónu pravdepodobne v drese Montrealu Canadiens. Klub NHL poslal v pondelok na farmu útočníkov Rafaela Harveyho-Pinarda a Jesseho Ylönena, obrancov Justina Barrona s Ottom Leskinenom a brankára Caydena Primeaua.

Prvý duel odohrá Montreal vo štvrtok o 1.00 SELČ proti Torontu Maple Leafs a Slafkovský by nemal chýbať v zostave, ktorú oficiálne oznámia v pondelok pred polnocou SELČ. 

Slafkovský sa stal historicky prvým Slovákom, ktorého si klub zámorskej profiligy vybral z prvého miesta draftu. Z najvyššej pozície po ňom siahol Montreal.  

Osemnásťročný krídelník tak prekonal dovtedajší rekord Mariána Gáboríka, ktorého si v roku 2000 vybrala z tretieho miesta Minnesota Wild. Slafkovský odohral v príprave za Montreal šesť duelov a pripísal si dve asistencie.

Najužitočnejší hráč ZOH 2022 má veľké šance, že sa predstaví v otváracom zápase Montrealu vzhľadom na početné zranenia v útoku. Canadiens nepomôžu v úvode sezóny Fín Joel Armia ani Kanaďan Paul Byron. Na pondelkovom tréningu v Bell Centre tréner Martin St. Louis zaradil Slafkovského do tretieho útoku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok