Sephora sa vracia do Ruska. Jej prevádzky však budú otvorené pod iným názvom

ta3/TASR
10.10.2022 16:30

V Rusku sa znova otvárajú niektoré z bývalých obchodov kozmetickej siete Sephora, ktorá patrí do skupiny LVMH, pod značkou Ile de Beauté. Ide o ďalšiu zmenu značky po tom, čo viaceré západné firmy odišli z Ruska po jeho invázii na Ukrajinu. Informuje o tom Reuters.

Sephora sa vracia do Ruska. Jej prevádzky však budú otvorené pod iným názvom
TASR/Michal Svítok (ilu)

Spoločnosť Ile de Beauté sa na svojej webovej stránke poďakovala vracajúcim sa zákazníkom, sľúbila im širokú škálu medzinárodných značiek a uviedla, že predtým zakúpené darčekové karty budú stále platné.

"Od nášho posledného stretnutia sa veľa zmenilo," uviedla spoločnosť. "Boli sme nútení zastaviť prevádzku v našich predajniach, ale zachovali sme všetky pracovné miesta a naďalej podporujeme zamestnancov, pričom sme súbežne pracovali na prepracovaní interných procesov."

Množstvo západných maloobchodných reťazcov zatvorilo svoje prevádzky v Rusku začiatkom marca, pričom niektoré úplne odišli z tohto trhu. Mnohé obchody v Moskve tak boli celé mesiace jednoducho  zatvorené.

Sephora mala v Rusku 88 obchodov s 1200 zamestnancami. V júli oznámila, že súhlasila s predajom 100 % akcií svojej dcérskej spoločnosti v Rusku jej miestnemu generálnemu riaditeľovi.

Ile de Beauté je lokálny reťazec, ktorý Sephora kúpila v roku 2016. A v roku 2018 začala s rebrandingom obchodov v Rusku pod hlavičkou Sephora, pričom tento proces prebiehal ešte aj v roku 2020, keď maloobchod zasiahla globálna pandémia ochorenia COVID-19. Sephora zatiaľ neodpovedala na žiadosť o komentár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok