Napätie v Národnom ústave pľúcnych chorôb sa stupňuje. Zamestnanci nesúhlasia s novým riaditeľom

ta3
10.10.2022 12:41

Napätie v Národnom ústave tuberkulózy, pľúcnych chorôb a hrudníkovej chirurgie vo Vyšných Hágoch sa cez víkend ešte viac vystupňovalo. Novovymenovaný riaditeľ sa údajne ešte v piatok večer chcel dostať k dokumentom na personálnom oddelení. Iní predstavitelia vedenia ústavu mu v tom zabránili. Zamestnanci majú voči vymenovaniu nového riaditeľa vážne výhrady. Domnievajú sa, že má pripraviť pôdu pre zlúčenie ústavu s popradskou nemocnicou.

Zamestnanci ústavu ešte v piatok napísali otvorený list ministrovi Vladimírovi Lengvarskému, v ktorom ho žiadali o stretnutie. Nežiadajú zvýšenie platov ani zlepšenie podmienok. Ich nespokojnosť pramení v tom, že sa za posledných šesť mesiacov vystriedali na poste riaditeľa štyria ľudia. Aktuálny riaditeľ podľa nich nebude vedieť, ako ústav riadiť. 

Poukázali aj na prepojenia, ktoré nasvedčujú možnému zlúčeniu ústavu s nemocnicou v Poprade. V piatok večer sa podľa primára jedného z oddelení a námestníka pre liečebno-preventívnu starostlivost Petra Šterbáka pokúšal riaditeľ dostať do personálneho oddelenia a nahliadnuť do spisov. Zamestnanci sa boja o budúcnosť ústavu.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok