Putin obvinil z útoku na Kerčský most ukrajinskú rozviedku. Výbuch označil za teroristický čin

ta3 čtk
9.10.2022 19:50

Za sobotňajšou explóziou na Kerčskom moste je podľa ruského prezidenta Vladimira Putina ukrajinská tajná služba. Prezident v nedeľu výbuch označil za teroristický čin, informovali zahraničné agentúry.

Rusko zatiaľ zodpovednosť Ukrajine oficiálne neprisúdilo. Podľa ruského protiteroristického výboru oheň na moste, ktorý spája Rusko s ukrajinským Krymským polostrovom anektovaným v roku 2014, spôsobil výbuch bomby, ktorá bola nastražená v aute. Po výbuchu sa zrútila časť vozovky a začali horieť cisterny na železničnej časti mosta.

"Nie je pochýb. Je to teroristický čin, ktorého cieľom bolo zničiť kritickú civilnú infraštruktúru v Ruskej federácii," povedal Putin na videu zverejnenom na kremeľskom účte na Telegrame.

Svoj názor na sobotný výbuch povedal na dnešnom rokovaní so šéfom vyšetrovacieho výboru Alexandrom Bastrykinom. Ten podľa RIA Novosti Putina informoval o podozrivých, ktorí boli zapojení do prípravy akcie.

"Zistili sme trasu toho kamiónu. Je to Bulharsko, Gruzínsko, Arménsko, Severné Osetsko, Krasnodar. Zistili sme prepravcu a bolo možné identifikovať podozrivých medzi tými, ktorí mohli teroristický útok pripraviť," povedal Bastrykin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok