Strelkyňa Hocková skončila na majstrovstvách sveta štvrtá, vybojovala si miestenku na olympiádu

ta3 TASR
9.10.2022 15:29

Slovenská strelkyňa Vanesa Hocková obsadila na MS v brokových zbraniach v chorvátskom Osijeku štvrté miesto v skeete. V nedeľnom finále trafila 15 z 20 terčov. Medaila jej síce tesne unikla, ale vybojovala si miestenku na OH 2024 v Paríži.

Zlato získala Diana Bacosiová z Talianska. Do osemčlenného finále sa prebojovala aj druhá slovenská reprezentantka Danka Barteková, ktorá však nepostúpila do užšieho štvorčlenného finále.

Dvadsaťdvaročná Hocková sa premiérovo predstavila vo veľkom finále skeetu, do najlepšej osmičky postúpila z druhého miesta v kvalifikácii vďaka novému osobnému rekordu 122 terčov. V užšom štvorčlennom finále vypadla ako prvá, keď po sérii 20 terčov už ďalej nepokračovala. Bacosiová ukázala výbornú formu, keď minula iba jeden terč z 38. Na pódiu ju doplnili víťazka kvalifikácie - strieborná Britka Amber Hillová (31) a bronzová Samantha Simontonová z USA (24).

Barteková, ktorá skončila v kvalifikácii siedma, zostrelila v širšom finále 16 terčov, na postup do užšieho finále potrebovala trafiť 27. Tretia zo Sloveniek Martina Štibravá obsadila v kvalifikácii v konkurencii 61 pretekárok nepostupové 18. miesto.

skeet žien - finále:
1. Diana Bacosiová (Tal.) 37, 2. Amber Hillová (V.Brit.) 31, 3. Samantha Simontonová (USA) 24, 4. Vanesa HOCKOVÁ (SR) 15, ...., širšie finále: Danka BARTEKOVÁ (SR) 16

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok