Pogačar obhájil triumf na pretekoch Okolo Lombardska, v špurte zdolal Masa

ta3 TASR
8.10.2022 17:09

Slovinský cyklista Tadej Pogačar obhájil vlaňajší triumf na záverečnom monumente sezóny Okolo Lombardska. Jazdec tímu UAE-Team Emirates tak zvíťazil pri oboch svojich štartoch na tomto podujatí. Slovinec zvládol 253 km dlhú trasu z Bergama do Coma za 6:21:22 hodiny.

Pogačar obhájil triumf na pretekoch Okolo Lombardska, v špurte zdolal Masa
Twitter/AFP Photo

V záverečnom špurte zdolal Španiela Enrica Masa (Movistar), tretí finišoval Mikel Landa (Bahrain-Victorious) s mankom 10 sekúnd. Ďalší Španiel Alejandro Valverde obsadil vo svojich rozlúčkových pretekoch šieste miesto.

Pred kopcom Madonna del Ghisallo, ktorý bol 60 km pred cieľom, pelotón dostihol únik. V hlavnej skupine zostalo 70 jazdcov. Skupina prišla vo veľkom tempe pod záverečné tri kopce už v menšom počte. Devätnásť kilometrov pred páskou zaútočil v predposlednom kopci Davide Formolo (UAE-Team Emirates), nasledoval atak Pogačara, ktorého sa okamžite chytil Mas. 

Obaja spolupracovali a získali náskok, no v zjazde ich dostihol Landa a vpredu sa vytvorila skupina troch jazdcov. Mas pred cieľom dvakrát nastúpil, no Slovinec sa držal jeho zadného kolesa. Pogačar bol na prvej pozícii a špurt bol poriadne dlhý aj vyrovnaný, pretože Mas sa nevzdával. Napriek tomu Slovinec vyhral. Landa finišoval s desaťsekundovým odstupom a doplnil pódium.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok