V kauze Gorila sa začalo trestné stíhanie vo veci vydierania

TASR
13.1.2013 19:57

Vyšetrovatelia kauzy Gorila začali trestné stíhanie vo veci vydierania. V kauze sa doposiaľ viedli dve stíhania - vo veci korupcie a machinácií pri verejnom obstarávaní.

V kauze Gorila sa začalo trestné stíhanie vo veci vydierania
SITA

Vo svojej hlavnej spravodajskej relácii dnes o tom informovala TV Markíza, podľa ktorej to môže súvisieť s predajom bratislavského letiska počas druhej Dzurindovej vlády. Kompetentné úrady sa však k týmto informáciám vyjadrujú iba opatrne.

"Čo môžem uviesť ako novú informáciu je potvrdenie, že bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu vydierania," stručne komentoval policajný prezident Tibor Gašpar. Jeho slová potvrdil aj Úrad špeciálnej prokuratúry, ktorý však bližšie nespresnil s čím podozrenia vyšetrovateľov súvisia.

Vydieranie má podľa televízie súvisieť s privatizáciou letiska v Bratislave, do ktorého sa zapojili dve konzorciá. Podľa spisu Gorila mali byť v tejto veci vyvíjané tlaky na vtedajšieho ministra dopravy Pavla Prokopoviča, ktorý mal "robiť problémy". Minister údajne vystupoval proti ponuke, za ktorou bola aj investičná skupina Penta. "Absolútne žiadne tlaky na mňa neboli - ani písomné, ani nič," reagoval na tieto informácie exminister. V jeho tvrdeniach ho podporuje aj vtedajší predseda vlády Mikuláš Dzurinda (SDKÚ-DS) a obvinenia odmieta aj Penta.

Trestné stíhanie vo veci sa nevzťahuje na žiadnu konkrétnu osobu. Podľa televízie však vytvorí pre vyšetrovateľov priestor na to, aby mohli svoje podozrenia overiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok