V thajských jasliach útočil bývalý policajt. Desiatky detí zastrelil, doma spáchal samovraždu

TA3 ČTK
6.10.2022 10:42

Najmenej 38 ľudí zahynulo a ďalší utrpeli zranenie pri útoku, ktorý začal streľbou v zariadení starostlivosti o deti na severovýchode Thajska. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu. Medzi obeťami je minimálne 24 detí. Strelec, bývalý policajt, spáchal samovraždu.

Podľa agentúry AFP tridsaťštyriročný muž zahájil útok okolo 12:30 miestneho času (08:30 SELČ) v jasliach v provincii Nóng Bua Lampchu. Najmladšie deti, ktoré muž ozbrojený strelnými zbraňami a nožmi zabil, mali dva roky, povedal AFP plukovník Džakkapat Vidžitrajtchája.

Útočník bol pred rokom prepustený z policajných radov po tom, čo mal pozitívny test na drogy. Vo štvrtok ráno sa zodpovedal pred súdom, uviedol podľa agentúry Reuters hovorca polície. V zariadení starostlivosti o deti začal paľbu v rozčúlení, keď tam nenašiel svojho syna, dodal.

"Strelec prišiel okolo poludnia a najprv zastrelil niekoľko dospelých," vrátane jednej učiteľky v ôsmom mesiaci tehotenstva, oznámila polícia. Ozbrojenec sa potom násilím dostal do zamknutej miestnosti, kde spali deti, a pozabíjal ich.

Po masakre z miesta činu utiekol, autom nabiehal do ľudí, ďalších zastrelil, až nakoniec dorazil domov, kde usmrtil manželku, syna a tiež seba.

Podobné útoky strelnými zbraňami nie sú v Thajsku časté. V roku 2020 ale thajský vojak postrieľal v kasárňach, budhistickom chráme a nákupnom stredisku 29 ľudí a ďalších 57 zranil. Motívom jeho činu bol spor o majetok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok