Slovenské stolné tenistky dosiahli historický úspech. Francúzky zdolali 3:1 a postúpili do štvrťfinále

ta3 TASR
5.10.2022 15:42

Slovenské stolné tenistky sa na majstrovstvách sveta družstiev v čínskom meste Čcheng-tu prebojovali medzi osem najlepších tímov. V stredajšom osemfinále vyradili favorizované Francúzky 3:1, pričom o body sa podelili všetky tri hráčky Ema Labošová, Tatiana Kukuľková a Barbora Balážová.

Slovenky postupom do štvrťfinále dosiahli svoje historicky najlepšie umiestnenie na svetovom šampionáte družstiev, doteraz boli najlepšie trináste v malajzijskom Kuala Lumpure v roku 2000. Teraz majú už istotu umiestnenia do 8. miesta, pričom stále sú v hre dokonca o medailové priečky. Vo štvrťfinále sa stretnú s víťazom duelu Japonsko - Kórejská republika. 

"Ja som považoval Francúzsko za dobrý žreb, hoci dievčatá príliš nie a skôr chceli Luxembursko. Vyšlo nám, že sme Labošovú dali prvýkrát na pozíciu dvojky, lebo som predpokladal, že má viac zbraní na dve najlepšie francúzske hráčky. Dôležitá bola aj výhra Kukuľkovej proti Chasselinovej. Kukuľková si dokázala udržať nervy na uzde a v závere mala pri niektorých loptičkách aj šťastie, keď zahrala  "prasiatka"," uviedol tréner SR Jaromír Truksa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok