Závažná nehoda na Kysuciach. Opitý vodič zrazil v Čadci mamu s deťmi na chodníku

ta3 TASR
5.10.2022 15:32

Tridsaťsedemročný vodič zrazil v Čadci v stredu popoludní chodkyňu s dvomi deťmi. Žilinská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. K nehode došlo na ceste druhej triedy, vodič zrazil ľudí na chodníku.

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, ktorí ošetrili a do nemocnice previezli dve dospelé osoby a dieťa. Viac detailov k zásahu nemôžem nateraz poskytnúť," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Podľa riaditeľa Kysuckej nemocnice v Čadci Martina Šenfelda hospitalizovali po nehode s odreninami, pomliaždeninami a tržnými ranami matku s jedným dieťaťom a vodiča auta. "Dieťa je hospitalizované na detskej JIS a momentálne absolvuje ďalšie vyšetrenia, matka je hospitalizovaná s pomliaždeninami dolnej končatiny. Šofér mal pomliaždeniny a odreniny a momentálne tiež absolvuje vyšetrenia," dodal.

Vodič, ktorý šoféroval vozidlo Peugeot v smere od obce Raková do Čadce, bol podľa polície opitý. "Vodič sa po dopravnej nehode podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,86 mg/l (1,79 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu," informovala polícia.

Ako policajti ďalej uviedli, vodič z doposiaľ presne nezistených príčin v smere jazdy prešiel s vozidlom na chodník, kde došlo k stretu auta a matky s dvoma maloletými deťmi. Vodiča a rodinu previezli na ošetrenie do nemocnice. "Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," uzavrela polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok