Tak takto?!: Jadrová vojna? Ruská ponorka s jadrovými torpédami Poseidon vyplávala a k Ukrajine mieri jadrový vlak. Odpoveď USA je tvrdá

ta3
5.10.2022 11:54

Ak Moskva použije jadrové zbrane, USA a ich spojenci zničia ruské vojská na ukrajinskom území aj na Kryme a potopia čiernomorskú flotilu. Takto znie odpoveď Západu pre Kremeľ, ktorý vyslal k hraniciam Ukrajiny vlak so zariadeniami, ktoré využíva nukleárna divízia ruskej armády. Okrem neho v Kurskom mori operuje ponorka Belgorod. Tá by na palube mohla mať podmorské jadrové torpédo Poseidon, ktoré by dokázalo zasiahnuť a zničiť veľké aglomerácie na území Spojených štátov.

jadrový test Francúzska Polynézia (SITA/AP)
SITA/AP

Nakoľko vážne treba brať slová politikov a generálov o jadrovom útoku a odvete, ktorá by znamenala otvorený konflikt medzi Ruskom a NATO v situácii, keď dochádza k jadrovej eskalácii z oboch strán? Bol už svet v minulosti takto blízko od nukleárneho konfliktu? Kto všetko sú dnes jadrové veľmoci a nakoľko rizikoví sú ich lídri? O téme bude v dnešnej relácii Tak takto?! hovoriť Anka Žitná s bývalým ministrom obrany Martinom Fedorom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok