Dědečka, ktorý mal spôsobiť tragickú nehodu na Zochovej, obvinili. Hrozí mu doživotie

ta3
4.10.2022 16:54

Funkcionára Deaflympijského výboru Slovenska Dušana Dědečka (60), ktorý mal pod vplyvom alkoholu spôsobiť tragický incident na zastávke MHD Zochova, v utorok obvinili. Pri nehode zomreli štyria ľudia, ďalšia osoba skonala v pondelok v nemocnici.

Ako uviedol v pondelok policajný prezident Štefan Hamran, Dušan Dědeček bol po tom, ako ho zadržali na mieste nehody agresívny. Funkcionár riadil vozidlo pod vplyvom alkoholu, na mieste mu namerali približne 1,6 promile. 

Podľa vyšetrovania polície zišiel vo vysokej rýchlosti mimo vozovku na zastávku MHD Zochova. "Tam sa v tom čase nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s osobami. V dôsledku tejto zrážky bezprostredne na mieste zahynuli štyri osoby, tri osoby boli v kritickom stave prevezené do nemocníc, ďalšie tri osoby utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach," uviedla polícia s tým, že v priebehu pondelka umrela piata osoba - 21-ročné dievča.

"Na základe doterajšej dôkaznej situácie došlo k zmene právnej kvalifikácie a následne bolo zo strany vyšetrovateľa bratislavskej krajskej kriminálky vznesené obvinenie z trestného činu všeobecného ohrozenia 60-ročnému Dušanovi D. z Bratislavy," informovala polícia v tlačovej správe.

V prípade preukázania viny, hrozí podľa polície obvinenému Dušanovi Dědečkovi trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie. "Zo strany vyšetrovateľa bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvineného muža," dodala.

Témy: nehoda

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok