Heger: Ide o oveľa vyššie záujmy ako sú politické spory. Krajina musí byť pre nás na prvom mieste

ta3 FB/Eduard Heger
4.10.2022 12:50

Na utorkové odvolávanie Igora Matoviča z postu ministra financií reagoval na sociálnej sieti aj premiér Eduard Heger. Odvolávanie označil za zbytočné a apeluje na to, aby sa poslanci sústredili na dôležitejšie problémy, ktorým Slovensko v súčasností čelí.

Meno nového ministra školstva Heger ešte neprezradí. Prezidentka by ho mohla vymenovať budúci týždeň
TASR/Martin Baumann

"Ďakujem poslancom, ktorí dnes prejavili dôveru ministrovi financií Igorovi Matovičovi a naša vláda tak ustála ďalšie zbytočné odvolávanie jej člena," uviedol na začiatok Heger.

Podľa neho je teraz najvyššou prioritou riešiť negatívne dopady energetickej krízy na občanov a firmy. "V týchto časoch je pre nás maximálne dôležité, aby sme mohli celé naše úsilie vložiť do riešení energetickej krízy a prijímať opatrenia, ktoré pomôžu našim občanom a ochránia slovenskú ekonomiku," napísal na sociálnej sieti.

Politické spory by mali ísť bokom. "Môžeme tak pokračovať v odložení politických tričiek v parlamente, lebo rovnako ako počas pandémie, aj teraz ide o oveľa vyššie záujmy ako sú politické spory. Krajina musí byť pre nás na prvom mieste," povedal a pokračoval, že každý by si mal uvedomiť svoj podiel zodpovednosti. "My si ten svoj plne uvedomujeme a budeme naďalej pokračovať v práci na lepšom Slovensku," uviedol.

Heger poznamenal, že poslanci OĽANO nie sú ovce. Hovorí o pluralite názorov a hĺbkovej diskusii v súvislosti s platformou v rámci klubu, ktorá avizovala výhrady voči Matovičovi a nezúčastnila sa na hlasovaní. Diskusia s Matovičom je podľa neho veľmi otvorená a konštruktívna. Od SaS očakával, že bude konštruktívnou a odbornou opozíciou, keďže to avizovala. Je mu ľúto, že zmenila postoj.

Premiér podčiarkol, že prioritou najbližších mesiacov nie sú predčasné voľby, ale riešenie energetickej krízy. Reagoval tak na vyjadrenia SaS o otvorenosti diskusii o predčasných voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok