PR správa

Hrajte Blackjack ako profesionál. Pohodlne v online kasíne

5.10.2022 00:00

Blackjack je kartová hra veľmi podobná nášmu klasickému očku. Hrá sa v kasínach po celom svete a spolu s pokrom patrí medzi najobľúbenejšie kasínové kartové hry. Na rozdiel od pokru však nehrajú hráči proti sebe, ale proti krupiérovi. Každá hra tak môže mať hneď niekoľko víťazov.

Hrajte Blackjack ako profesionál. Pohodlne v online kasíne
Pexels.com

Aby ste si Blackjack mohli naplno užiť aj vy a zároveň si zvýšili svoje šance na výhru, potrebujete poznať pravidlá tejto tradičnej kartovej hry. Vďaka tomuto článku sa ich naučíte veľmi rýchlo.

Blackjack v kasíne, ale aj z pohodlia svojej obývačky

V súčasnosti si Blackjack, rovnako ako aj ruletu, poker či výherné automaty môžete zahrať nielen v kamenných prevádzkach kasín, ale aj v online kasínach. Do tých je možné vstúpiť kedykoľvek a odkiaľkoľvek. Stačí mobilný telefón, tablet či počítač s internetovým pripojením. Zaujímavé, kvalitné a seriózne online kasína máme aj na Slovensku. Ako príklad môžeme uviesť kasíno ifortuna.sk kde si na jednom mieste môžu dospelí návštevníci zahrať rôzne varianty pokru, blackjacku či rulety a zábavu s možnosťou výhry ponúka tiež niekoľko desiatok výherných automatov. Do online kasína je možné vstúpiť kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Blackjack: získaj 21 a vyhraj

Základným pravidlom Blackjacku je získať v súčte viac bodov ako má krupiér, maximálne však 21. Hrá sa s 52 francúzskymi kartami. Body sa počítajú podľa čísla na karte. Dvojka rovná sa dva body, päťka rovná sa päť bodov, desiatka rovná sa desať bodov. Karty J, Q a K sa rovnajú desiatim bodom. Eso je jediná karta, ktorá môže mať dve hodnoty bodov. Hráč sa rozhodne, či chce eso brať ako číslo jeden alebo jedenásť. Blackjack je najvyššia hodnota a je tvorená esom a jednou z desaťbodových kariet. Blackjack je viac ako klasických 21 dosiahnutých súčtom troch alebo viacerých kariet. V prípade, že hráč získa Blackjack, vyhrá stávku v pomere 3:2. (ak je stávka 1 euro, vyhrá vklad plus 1,5-násobok vkladu = 1 + 1,5 = 2,5 eur)

Najskôr hráči, potom krupiér

Hra začína vkladom každého hráča pri stole. Stanovený je minimálny vklad. Ten musí hráč dodržať, vsadiť však môže aj viac. Následne krupiér rozdá v smere hodinových ručičiek po jednej karte každému hráčovi aj sebe. Karty sú otočené lícom nahor tak, že hráči vidia hodnotu karty. Každý hráč si pýta karty dovtedy, kým sám neuzná, že mu „stačí.“ Alebo kým nepresiahne 21. Vtedy sa jedná o tzv. trop a jeho vklad prepadá krupiérovi. Aj krupiérova prvá karta je otočená lícom hore, čo umožňuje hráčom zvoliť vhodnú stratégiu pre svoju hru.

Keď dohrajú všetci hráči pri stole, t.j. rozhodli sa nebrať si ďalšiu kartu, karty začína ťahať krupiér. Musí ťahať kartu, kým ešte nemá „na ruke“ súčet 17. Ak už dosiahol v súčte bodov 17 a viac, ďalšiu kartu ťahať nemôže. Každý hráč, ktorý má viac bodov ako krupiér, vyhráva v pomere 1:1. To znamená, že dostane svoj vklad plus 100 % vkladu ako výhru. Všetci hráči, ktorí majú menej ako krupiér, svoj vklad prehrávajú. Ak má niektorý z hráčov rovnaký počet bodov ako krupiér, vklad mu ostáva do nasledovnej hry.

V prípade, že krupiér dosiahol trop, vyhrávajú všetci hráči, ktorí ostali v hre, t.j. tí, ktorí nemali tiež trop.

Blackjack pravidlá umožňujú aj zdvojnásobenie vkladu

Po prvej rozdanej karte si hráč môže zvoliť zdvojnásobenie vkladu. Spravidla sa jedná o situácie, keď má hráč kartu s vysokou hodnotou, ideálne s esom a naopak, prvá karta krupiéra má nízku hodnotu. Po zdvojnásobení vkladu dostane hráč už len jednu kartu. Bez ohľadu na to, aký bude súčet dvoch získaných kariet. Niektoré kasína umožňujú zdvojnásobenie vkladu aj po dvoch či viacerých kartách. Platí však pravidlo, že po zdvojnásobení musí ťahať ešte jednu kartu.

Rozdelenie – split, kariet zvýši šance na výhru

Ak hráč dostane prvé dve karty v rovnakej hodnote, môže si ich rozdeliť a hrať tak naraz dve hry. Aj na druhú hru však musí vsadiť minimálny vklad. Pri splite hráč nemôže získať Blackjack. To znamená, že ak by aj dostal na začiatku dve esá a rozdelil si ich, v prípade, že druhá karta v jednej a/alebo druhej hre bude mať hodnotu desať, nebude sa jednať o Blackjack, len o 21.

Poistenie proti krupiérovmu Blackjacku

Ak bude krupiérova prvá karta eso, čo znamená šancu získať Blackjack, hráč sa proti Blackjacku môže poistiť polovicou svojho vkladu. Ak krupiér Blackjack skutočne získa, hráč vyhrá v pomere 2:1. To znamená, že vsadil 1 eur + 0,5 eur dal na poistenie. Nakoľko krupiér ziskom Blackjacku vyhral, vklad hráča prepadne v jeho prospech, ale vďaka poisteniu vyhrá pôvodnú stávku plus sumu poistenia, takže 1 eur (vklad) + 0,5 eur poistenie. Nepríde tak o žiadne peniaze. Ak kuriér Blackjack nezíska, stávka za poistenie prepadá v prospech kuriéra.

Základnou stratégiou je rozmýšľať o pravdepodobnosti

Ako aj v iných kartových hrách, zvýšiť šancu na výhru je možné zvolením si správnej stratégie. Pri Blackjacku je ňou dôkladné posúdenie svojich kariet a karty krupiéra. Následne sa rozhodnúť, či ťahať ďalšiu kartu alebo ostať stáť. Existujú tiež rôzne pomocné tabuľky, ktoré znázorňujú pravdepodobnosť získania ďalšej karty s vysokou alebo nízkou hodnotou. Keď ich hráč pozná, zvyšuje sa mu pravdepodobnosť výhry, avšak žiadna stratégia nefunguje stopercentne a výhra je do značnej miery ovplyvnená náhodou a šťastím. Aj pri hraní Blackjacku odporúčame preto hrať zodpovedne a brať túto kartovú hru viac ako zábavu než možnosť slušného privyrobenia si.

Ak sa rozhodnete vyskúšať šťastie v online kasíne, skúste si vybrať kasíno, ktoré vám ponúkne zaujímavé bonusy. Na ifortuna.sk nájdu hráči hneď niekoľko atraktívnych bonusov, nielen do kasína, ale aj pre stávkovanie športových zápasov či točenie na výherných automatoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok