Prezidentka si uctila pamiatku obetí nehody: Piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov

ta3 TASR
3.10.2022 13:57

Prezidentka SR Zuzana Čaputová si v pondelok krátko popoludní uctila pamiatku obetí tragickej nehody v Bratislave položením kvetov a zapálením sviečky v blízkosti miesta nešťastia neďaleko zastávky Zochova. Informoval hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

Prezidentka si uctila pamiatku obetí nehody: Piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov
Archív kancelárie prezidenta SR

"Je veľmi ťažké uvedomiť si, že piatim rodinám sa ich blízki už nikdy nevrátia domov. Táto zastávka je nesmierne frekventovaná a stáť na nej mohol ktokoľvek," povedala prezidentka. Zároveň je podľa jej slov neodpustiteľné, že k tragédii došlo pod vplyvom alkoholu.

Prezidentka na sociálnej sieti uviedla, že sekundy alebo metre delili tých, ktorí zomreli od tých, ktorí prežili. "Napadajú nám prirodzené otázky, prečo sa to stalo, prečo práve oni. Viacerí z nich, mladí ľudia, ktorí mali svoje sny, lásky, túžby pred sebou," uviedla Čaputová, ktorá tieto slová uviedla aj ako matka. Povedala, že všetci sú nevinné obete nezodpovednosti. "Pripomínajú nám, ako sa v sekunde môže všetko zmeniť. Ako v sekunde môžeme prísť o to najdrahšie," dodala hlava štátu.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu v noci auto s opitým vodičom do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a päť zranených.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok