Banská Bystrica zvíťazila v 12. kole Fortuna ligy, Zemplínčanom vrátila prehru z východu

TA3 TASR
1.10.2022 21:48

Futbalisti banskobystrickej Dukly v 12. kole Fortuna ligy zdolali na Štiavničkách za daždivého počasia Michalovce 3:1 a vrátili súperovi prehru z východného Slovenska. V prvom polčase dominovali na ihrisku domáci, ktorí si vytvorili niekoľko šancí, ale gól strelili iba jeden, a to v 26. minúte, keď Faško hlavou aj s prispením žrde otvoril skóre.

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Zemplín Michalovce 3:1 (1:0)

Góly: 26. a 54. Faško, 69. Polievka  49. Kanu. Rozhodovali: Kružliak – Vitko, Košecký. ŽK: Polievka, Faško - Jeřábek, 734 divákov.

Banská Bystrica: Hruška – Migaľa, Uhrinčať, Willwéber (69. Mayounga), Záhumenský – Richtárech (59. Gašparovič), B. Ľupták – Slávik (84. Pišoja), Faško, Rymarenko (84. Depetris) – Polievka (84. Franko)

Michalovce: Száraz – Kotula, Jeřábek, Vaško, Mendez – Njie (86. Petrík) – Marcin, Slebodník (46. Begala), Kanu, Jánošík (74. Žofčák) – Da Silva (74. Adekunle)

Na začiatku druhého polčasu hostia vyrovnali, keď Kotulov center Bystričanom nezmyselne prepadol na nabiehajúceho Kanuho z druhej vlny, ktorý s prehľadom pokoril hrušku. Michalovce viedli iba päť minút, pretože v zadných radoch chybovali po aute Migaľu, čo využil s prehľadom číhajúci Faško na pravej strany šestnástky ľavačkou. Tretí gól pridal Polievka, ktorý si šikovne vytvoril priestor a technickou obaľovačkou nedal Szárazovi šancu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok