Budú predčasné voľby? Len tretina opýtaných verí, že vláda vydrží, ukázal prieskum

ta3
30.9.2022 09:42

Len tretina opýtaných respondentov verí, že menšinová vláda, ktorá vznikla po odchode SaS z koalície, vydrží do konca volebného obdobia. Ukázal to prieskum agentúry AKO pre TV JOJ.

Parlament sa zišiel na schôdzi k odvolávaniu Matoviča. Výsledok by mal byť tesný
TASR/Martin Baumann

Agentúra AKO realizovala telefonický prieskum v dňoch 8. - 14. septembra 2022 na vzorke 1000 ľudí. Respondenti odpovedali na otázku "Ako sa podľa vás vyvinie súčasná politická situácia?". 

Výsledky prieskumu ukázali, že 57,3 percenta opýtaných si myslí, že menšinová vláda Eduarda Hegera nevydrží a dôjde k predčasným voľbám. Len tretina respondentov sa teda domnieva, že vláda dovládne do konca. "Neviem/ nechcem odpovedať" si ako odpoveď vybralo 12,2 percenta opýtaných.

Najviac respondentov, ktorí neveria, že trojkoalícia dovládne do konca, bolo vo vekovej kategórii 18 - 33 rokov. O predčasných voľbách je najviac ľudí presvedčených v Žilinskom kraji - 62,2 percenta.

V budúcnosť menšinovej vlády veria voliči OĽANO - 54,2 percenta a KDH - 48,6 percenta respondentov. Rovnako si nemyslia, že dôjde k predčasným voľbám. O zotrvaní vlády je najviac ľudí presvedčených v Trnavskom kraji - 35,8 percenta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok