Šéf parlamentu Kollár sa mal vyhrážať fotografovi, že mu zruší akreditáciu

ta3
29.9.2022 14:48

Predseda národnej rady Boris Kollár z hnutia Sme rodina sa mal vyhrážať vo štvrtok fotografovi Tlačovej agentúry Slovenskej republiky, že zabezpečí, aby mu odobrali akreditáciu na vstup do parlamentu.

Sme rodina predloží návrh na skrátenie volebné obdobie, strana Za ľudí nesúhlasí
TASR/Jakub Kotian

Informoval o tom denník SME na svojom webe s tým, že ataky politikov smerom k novinárom ohrozujú ich prácu v parlamente. Kollár sa mal vyhrážať Martinovi Baumannovi z TASR, že zariadi, aby mu odobrali akreditáciu na fotografovanie v priestoroch budovy národnej rady. 

Šéf Sme rodina mal obviniť fotografa, že z parlamentného balkóna fotí stoly politikov. Fotograf sa pokúšal brániť tým, že si nefotil stoly, ale len poslancov. Z balkóna je zakázané fotografovať dokumenty na stoloch zákonodarcov, nie ich samých.

V národnej rade pokračuje mimoriadna schôdza, na ktorej odvolávajú ministra financií Igora Matoviča. O zotrvaní šéfa OĽANO na poste šéfa rezortu sa malo hlasovať už predpoludním. Matovič však v diskusii o návrhu na jeho odvolanie vystúpil aj vo štvrtok a rečnil viac ako dve hodiny. Hlasovanie preto posunuli na 17.00 hod.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok