Politická strana rozdávala voličom v Nemecku cukríky v tvare penisov

ta3 Samuel Drozda
30.9.2022 18:00

Tak toto im nevyšlo! Krajne pravicová nemecká politická strana AfD chcela obdarovať svojich voličov balíčkami gumových cukríkov. Namiesto toho sa však zosmiešnila. Pokus navrhnúť cukríky podľa loga strany viedol k tomu, čo predseda parlamentu nazval "úplne nevhodným" vzhľadom. Cukríky pre voličov sa totiž podobali na mužský pohlavný orgán.

Politická strana rozdávala voličom v Nemecku cukríky v tvare penisov
Twitter.com/akm0803

Editorka týždenníka Der Spiegel Ann-Katrin Müllerová zdieľala obrázok balíčka gumových cukríkov, ktoré podľa nej rozoslala pred voľbami nemecká strana Alternatíva pre Nemecko (skrátene AfD) spolkovej krajiny Dolné Sasko. Cukríky, ktoré mali zrejme predstavovať šípky, vyzerali rozhodne inak.

Strana podporuje a rozširuje rétoriku krajnej pravice, uviedol server BBC. Jej predseda kedysi nazval berlínsky pamätník holokaustu "pamätníkom hanby" a jej podpredseda raz vyzval na "inváziu krajín cudzincov"

Balenie obsahuje logo strany so šípkou nahor. Antonin Brousek, parlamentný líder AfD v berlínskej Snemovni reprezentantov, napísal na Facebooku, že "gumimacíky", ako sa ľudovo podobné cukríky označujú, sú "úplne nevhodné na serióznu propagáciu strany"

"To si mám akože vložiť do úst? Sme z tohto na smiech," napísal Brousek. Zdeformované šípky budú postupne vyradené z výroby, informoval Der Spiegel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok