Poslanci z Republiky budú hlasovať za Matovičovo odvolanie. Označili ho za deštruktívneho politika

ta3 TASR
28.9.2022 12:41

Poslanci Národnej rady SR pôsobiaci v mimoparlamentnom hnutí Republika budú hlasovať za návrh na odvolanie lídra OĽANO Igora Matoviča z funkcie ministra financií. Informovali o tom na stredajšej tlačovej konferencii. Ak niekto z opozície váha, poslanci ich vyzvali, aby návrh na odvolanie podporili.

Poslanci z Republiky budú hlasovať za Matovičovo odvolanie. Označili ho za deštruktívneho politika
TASR - Jaroslav Novák

Poslanci pôsobiaci v Republike označili Matoviča za deštruktívneho politika. Opatrenia, s ktorými prišiel počas pandémie, vnímajú ako drastické a kontraproduktívne. "Minul miliardy na nápady, ktoré sa ukázali ako nefunkčné," povedal Milan Mazurek. Dodal, že premiér Eduard Heger je nesvojprávny a nerobí vlastné rozhodnutia, za skutočného šéfa vlády považujú Matoviča. Čím ďalej bude Matovič tolerovaný vo funkcii, tým neskôr budú občania podľa poslancov vidieť riešenia problémov.

Mimoriadna schôdza, na ktorej chce opozícia odvolávať Matoviča, sa začne v stredu o 14.00 h. Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi financií iniciovala SaS, podpísalo ho 32 poslancov. Okrem SaS ho podporili nezaradení Miroslav Kollár a Tomáš Valášek i deväť poslancov z mimoparlamentného Hlasu-SD.

Matovič si podľa návrhu neplní svoje povinnosti v záujme občanov, cez nápady a návrhy ruinuje verejné financie a svojím prístupom sťažuje činnosť vlády. Matovič na iniciatívu SaS reagoval slovami o spájaní sa s mafiou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok