Výpovede už podalo vyše 1200 lekárov. Lengvarský prezradil, koľko ďalších by ich mohlo pribudnúť

ta3 TASR
27.9.2022 17:00

Výpovede by mohlo podať okolo 1500 lekárov. Vyplýva to z vyjadrenia ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského v relácii TV Markíza Na telo plus. Odvolal sa pritom na anketu, ktorú rezort zdravotníctva realizoval v nemocniciach.

Výpovede už podalo vyše 1200 lekárov. Lengvarský prezradil, koľko ďalších by ich mohlo pribudnúť
TASR - Martin Baumann

Presné číslo výpovedí bude podľa ministra známe až v pondelok 3. októbra. "Zatiaľ hovoríme iba o veľmi teoretických možnostiach," skonštatoval. V nemocniciach aktuálne podľa neho pracuje okolo 8000 lekárov.

Lengvarský zdôraznil, že vláda situáciu rieši a zdravotníctvo je jej prioritou. "Budeme sa musieť dohodnúť tak, aby výpovede skrátka neboli," doplnil. Poukázal, že požiadavky lekárskych odborárov sú legitímne, no viaceré z nich si vyžadujú čas.

Šéf Lekárskeho odborového združenia Peter Visolajský v pondelok upozornil, že výpovede podalo už viac ako 1200 lekárov. Visolajský v auguste vyzval lekárov na podanie výpovedí. Urobil tak po rokovaní na Úrade vlády SR k platom zdravotníkov. Reagoval, že samotné zvýšenie miezd problém v zdravotníctve nevyrieši. Poukázal na potrebu splnenia ich ďalších požiadaviek, ako napríklad nastolenie poriadku vo financovaní nemocníc či zavedenie systému DRG.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok