Nájomné byty i kľúčová nemocnica. Aj o týchto témach diskutovali kandidáti na post primátora Sniny

ta3/PG
27.9.2022 18:00

Klesajúca populácia, energetická kríza, mestská plaváreň, ale aj nemocnica či rómska komunita boli dnešnými témami tretej zo série Predvolebných diskusií ta3. V historickej budove Divadla Jonáša Záborského na tieto témy diskutovali traja kandidáti na post primátora mesta Snina. Jeden z uchádzačov na diskusiu neprišiel.

ta3_48.jpg
TA3

Ľudia sú skrytý potenciál

Tretím kandidátom je mestský poslanec Sniny Peter Vološin. Nominant KDH za skrytý potenciál mesta považuje ľudí, ktorých schopnosti sa podľa jeho slov nevyužívajú dostatočne. Pri postupe riešenia energetickej krízy súhlasí s návrhom Kirňáka vypracovať analýzu a energetický audit. Plaváreň sa podľa jeho slov dá využiť ešte viac, a to zavedením saunového sveta, automatov i gastro prevádzok. 

"O potrebe sninskej nemocnice niet pochýb. Ak by sme o ňu prišli, znižovala by sa životná kvalita v Snine," uvažoval Vološin. Za hlavnú príčinu nízkej kvality života Rómov vníma neefektívne prerozdeľovanie financií. "Peniaze nejdú tam, kde by ísť mali. Ľudia nedostávajú tú službu, ktorú by mali dostávať," dodal na záver.

Posledným kandidátom na post primátora mesta Snina je Roland Varga, ktorý na diskusiu ta3 neprišiel. Za neúčasť sa ospravedlnil.

Celú diskusiu s kandidátmi na primátora Sniny si môžete pozrieť aj tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok