MSM GROUP dodá lotyšskej armáde delostreleckú a mínometnú muníciu

ta3
27.9.2022 16:11

MSM GROUP si na svoje konto pripisuje ďalší exportný úspech. V silnej konkurencii sa pre delostreleckú a mínometnú muníciu z produkcie MSM GROUP rozhodlo lotyšské ministerstvo obrany. Zákazka sa začne realizovať v roku 2023.

MSM GROUP dodá lotyšskej armáde delostreleckú a mínometnú muníciu
TASR - Michal Svítok (ilustračné)

Výberové konanie na dodávky munície pre lotyšské ministerstvo obrany bolo vypísané v prvej polovici tohto roku. "MSM GROUP dokázala obstáť v silnej konkurencii renomovaných európskych výrobcov munície, čo jasne demonštruje nielen kvalitu výrobkov a služieb, ktoré MSM GROUP ponúka, ale aj silnú pozíciu holdingu ako kľúčového európskeho hráča v oblasti výroby veľkokalibrovej munície," povedal generálny riaditeľ MSM GROUP Miloslav Mahut. "Zákazka je nemenej významná aj z toho dôvodu, že Lotyšsko patrí k členom Severoatlantickej aliancie a MSM GROUP tak získava ďalšiu významnú referenciu v rámci členských krajín NATO," dodal.

Výroba delostreleckej a mínometnej munície, ktorú si lotyšské ministerstvo obrany od spoločnosti MSM GROUP objednalo, bude spustená v priebehu roku 2023. Ďalšie detaily kontraktu sú predmetom obchodného tajomstva. Delostrelecká a mínometná munícia patrí ku kľúčovým produktom spoločnosti MSM GROUP a oba typy munície spoločnosť pravidelne prezentuje aj na významných svetových veľtrhoch. Aktuálna zákazka pre lotyšské ministerstvo obrany nadväzuje na úspešnú spoluprácu z roku 2019, kedy MSM GROUP dodala Lotyšsku muníciu prostredníctvom nákupnej agentúry NATO NSPA.

Úspechy si spoločnosť MSM GROUP pripisuje nielen na európskych trhoch, ale aj v ďalších kútoch sveta. Okrem krajín NATO a nákupnej agentúry NSPA patria medzi významných zákazníkov slovenského holdingu krajiny ako napríklad Brazília, Thajsko, alebo Indonézia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok