Španielska polícia zatkla drogový gang. V laboratóriách produkovali vyše sto kilogramov kokaínu týždenne

ta3 ČTK
26.9.2022 17:12

Dvanásť osôb zatkla španielska polícia pri záťahu na kokaínové laboratórium neďaleko Madridu, ktoré fungovalo podobne ako tajné vonkajšie laboratóriá v juhoamerických džungliach. Nelegálne zariadenie bolo schopné vyprodukovať 120 kilogramov drogy týždenne, informoval dnes spravodajský server The Guardian.

vazenie basa vaznica zatknutie 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Polícia zároveň prehľadala desať nehnuteľností v Madride, Málahe a Córdobe, kde našla 85 kilogramov kokaínovej pasty a 250 kilogramov cementu napusteného kokaínom. Zabavila tiež šesť vozidiel, pištoľ a 36.000 eur. Polícia vo vyhlásení uviedla, že laboratórium využívalo metódy, aké sa v Španielsku ešte nikdy neobjavili; pripomínajú skôr to, čo je bežné v juhoamerických džungliach.

Španielsky občan, ktorý bol podľa polície vodcom drogového gangu, dohliadal na obchod s dovozom vriec cementu, ktorých obsah bol napustený kokaínom. Ten bol následne extrahovaný na farme neďaleko Madridu s pomocou bežne dostupných látok.

Vedením laboratória a distribúciou bol poverený muž z Dominikánskej republiky, ktorý naverboval troch Kolumbijčanov, aby prišli do Španielska a získali kokaín z cementu. Namiesto použitia veľkého množstva chemikálií, ktoré podliehajú prísnym medzinárodným kontrolám, muži používali na extrakciu kokaínu iba benzín, čpavok a vodu. Laboratórium pomáhalo strážiť aj jeden dron.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok