Nechce sa vám cvičiť? Toto korenie má účinky ako hodinový tréning

TA3/zm
3.10.2022 08:00

Ak sa neviete odhodlať, aby ste začali športovať, ale predsa len by ste rady nejaké kalórie spálili, choďte si po pomoc do kuchyne. Znie to neuveriteľne? Ale dá sa to, s jedným konkrétnym korením.

Nechce sa vám cvičiť? Toto korenie má účinky ako hodinový tréning
Pexels

Využívať koreniny v prospech štíhlej línie nie je žiadna novinka. Spomedzi všetkých aromatických dochucovadiel je však jedno, ktoré má obzvlášť priaznivé účinky na postavu a podľa odborníkov dokáže spáliť toľko kalórii ako hodinový tréning!

Zlatá korenina

Vedci testovali skupinu dobrovoľníkov, ktorým naordinovali zvýšené užívanie kurkumy. Áno, práve táto korenina je tým zlatom, a to doslova, nie len kvôli farbe. Hovorí sa jej tiež žltý zázvor alebo koreň šafranu, každopádne je to neoceniteľný pomocník pri chudnutí.

Hodina aerobiku

Odborníci sledovali počas niekoľkých týždňov zdravotný stav ľudí, ktorí si doprali jedlá bohato doplnené o kurkumu, ktorá je typická napríklad pre indickú kuchyňu. A ukázalo sa toho viacero. Prejavili sa najmä pozitívne kardiovaskulárne zmeny, čo okrem iného viedlo aj k nižšiemu riziku infarktu o 56 percent.

Kurkuma Pexels

Polyfenol, ktorý kurkume dodáva zlatistú farbu, má zároveň na cievy rovnaký účinok ako hodinové aeróbne cvičenie. Prvé výsledky sa dostavili po dvoch mesiacoch každodenného využívania tohto korenia v jedlách.

Do jedla aj do nápojov

Kurkuma je perfektná aj na spaľovanie tukov ako také. Stimuluje produkciu žlče, ktorá štiepi tuky v črevách. Toto korenie dodáva jedlu najmä farbu, ale chuť až tak výrazne neovplyvňuje. Navyše, pridáva sa aj do nápojov, ktoré zlepšujú trávenie a ideálne sú na naštartovanie dňa. Za vyskúšanie stojí napríklad kurkumové latté alebo čaj.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok