V Rusku sa na autobusovej stanici zapálil muž. Kričal, že nechce bojovať na Ukrajine

TA3
26.9.2022 12:44

V ruskej Rjazani sa v nedeľu zapálil muž, kričal, že nechce bojovať na Ukrajine. Svedkovia udalosti pre médiá uviedli, že behal po hlavnej autobusovej stanici mesta celý v plameňoch a kričal. Na videu bolo zároveň vidieť ako ho odvážajú záchranári.

V Rusku sa na autobusovej stanici zapálil muž. Kričal, že nechce bojovať na Ukrajine
TA3

Polícia v ruskej Irkutskej oblasti na juhovýchode Sibíri dnes tiež zadržala mladého muža, ktorý strieľal na miestnom vojenskom komisariáte, uviedol oblastný gubernátor Igor Kobzev. Strelec vážne zranil komisára, ktorý je teraz v nemocnici v kritickom stave. Informácie o útočníkovom motíve nie sú k dispozícii.

V Riazani, ktorá leží zhruba 180 kilometrov juhovýchodne od Moskvy, sa muž v nedeľu zapálil na hlavnej autobusovej stanici. Vo videu zverejnenom serverom YA62.ru je po incidente schopný chôdze az miesta odíde v sprievode zdravotníkov. Novaja Gazeta ale zverejnila zábery z bezpečnostnej kamery, na ktorých sa muž polial neznámou tekutinou a zapálil sa.

Pri incidente sa podľa svedka YA62.ru muž začal smiať a kričal, že sa nechce zúčastniť "špeciálnej vojenskej operácie", ako Moskva oficiálne nazýva svoju inváziu na Ukrajinu. Podľa Novej Gazety vykrikoval, že "nechce ísť na front".

Na úrade v irkutskom meste Usť-Ilimsk strieľal 25-ročný muž. "Nariadil som posilniť bezpečnostné opatrenia. Žiadam, aby všetci zachovali pokoj," uviedol Kobzev a dodal, že páchateľ bude potrestaný.

Postrelený šéf komisariátu je v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti, informoval zástupca oblastného úradu ministerstva zdravotníctva.

Rusko minulú stredu prvýkrát od druhej svetovej vojny vyhlásilo vojenskú mobilizáciu v súvislosti so svojím vojnovým ťažením na Ukrajine. Krok vyvolal protesty v desiatkach miest a dnešnému útoku na komisariát predchádzalo niekoľko podobných incidentov v iných častiach Ruska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok