Polícia dostane nové vozidlá. Súčasťou modernizácie je aj zmena dizajnu

ta3
26.9.2022 11:51

Ministerstvo vnútra SR plánuje nákup takmer 760 nových policajných áut. Pre Policajný zbor SR bude určených 705 kusov nízko-emisných vozidiel, 47 kusov dostane enviro polícia a 8 kusov dodávok s prestavbou pre vyšetrovateľov bude určených pre Národnú centrálu osobitných druhov kriminality.

Polícia dostane nové vozidlá. Súčasťou modernizácie je aj zmena dizajnu
Ministerstvo vnútra SR

Nákup nových policajných vozidiel bude ministerstvo financovať z európskych peňazí Plánu obnovy a odolnosti. "Ľudia na Slovensku si zaslúžia moderný Policajný zbor, na ktorý sa budú môcť spoľahnúť v ktoromkoľvek okamihu. Polícia si zase zaslúži podmienky na profesionálny výkon hodný 21. storočia. Nové autá by Policajný zbor mohol postupne začať dostávať v priebehu budúceho roka," uviedol minister vnútra Roman Mikulec.

Súčasťou nových vozidiel bude aj nový dizajn policajných áut, o ktorom mohli Slováci rozhodnúť v ankete na Facebooku. "Nové farby používajú polície naprieč Európou. Odborníci vybrali žltú, pretože má špeciálne fyzikálne vlastnosti, má vysokú viditeľnosť aj za znížených svetelných podmienok. Kombinácia týchto farieb je považovaná celosvetovo za farbu polície," povedal policajný prezident Štefan Hamran.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok