Pri nehode trajektu v Bangladéši zahynulo najmenej 24 ľudí, vyše 30 je nezvestných

TA3 ČTK
25.9.2022 16:37

Najmenej 24 ľudí zahynulo v Bangladéši, kde sa potopila loď s hinduistickými veriacimi. 30 ľudí je podľa miestnej polície nezvestných, informovala v nedeľu agentúra Reuters. Ide o najhoršie lodné nešťastie v tejto juhoázijskej krajine za viac ako rok.

Pri nehode trajektu v Bangladéši zahynulo najmenej 24 ľudí, vyše 30 je nezvestných
Twitter/AFP (ilu)

Medzi doteraz nájdenými telami je 12 žien a osem detí, uviedol Džahurul Islam, ktorý je správcom okresu Pančagarh na severe krajiny, kde sa nehoda udiala. "Záchranná operácia pokračuje," povedal. Trajekt prepravoval veriacich do hinduistického chrámu.

Islam povedal, že nepozná presný počet nezvestných, ale podľa cestujúcich bolo na palube viac ako 70 ľudí. Polícia uviedla, že nezvestných je asi 30 ľudí. Niektorým cestujúcim sa podarilo doplávať na breh.

Bangladéš je nízko položená krajina s rozsiahlymi vnútrozemskými vodnými cestami. Pri nehodách trajektov tam najmä kvôli nedostatočným bezpečnostným predpisom každoročne umierajú stovky ľudí. 

Vlani v apríli zahynulo najmenej 26 ľudí, keď sa preplnený trajekt zrazil s nákladnou loďou na rieke pri hlavnom meste Dháka a potopil sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok