Volkswagen Polo absolvoval crash testy Euro NCAP. Ako si počínal?

TA3/SZ
24.9.2022 11:00

Volkswagen Polo obstál v nárazových testoch Euro NCAP a potvrdil svoju vysokú úroveň bezpečnosti. Koľko hviezdičiek hodnotenia získal?

Volkswagen Polo absolvoval crash testy Euro NCAP. Ako si počínal?
Euro NCAP

Polo bolo podrobené v rámci testov Euro NCAP štyrom disciplínam, medzi ktoré patrí napríklad hodnotenie asistenčných systémov vodiča. V tejto oblasti získalo Polo hodnotenie 70%. Núdzové brzdenie fungovalo takmer bezchybne. K zaváhaniu došlo pri detekovaní protiidúcich vozidiel pri odbočovaní. Nižšie hodnotenie získalo aj varovanie pred vozidlami idúcimi pred Polom.

Euro NCAP Euro NCAP

Ochrana detskej posádky bola ohodnotená na 80%. Merané parametre zaznamenali zvýšené hodnoty pri čelnom náraze v oblasti trupu dieťaťa a pri bočnom náraze v oblasti hlavy. Riziko zranenia je však pri všetkých druhoch nárazu malé. Kladne hodnotená bola aj signalizácia deaktivácie airbagu spolujazdca. Za ochranu dospelých si Volkswagen Polo zaslúžil hodnotenie 94%. Pri všetkých typoch nárazu je posádka v najvyššom možnom bezpečí a riziko zranenia je minimálne. Výborné hodnotenie získalo Polo aj pri nárazoch zboku.

Euro NCAP Euro NCAP

Ochrana chodcov získala hodnotenie 70%. Systém núdzového brzdenia zaváhal pri detekcii chodca pri odbočovaní. Problém mu robí aj detekcia cyklistu, ktorý prechádza popred auto. Predná kapota je navrhnutá tak, aby čo najviac zmiernila možnosť zranenia pri zrážke s chodcom. Nové Polo tak získalo plný počet hviezdičiek hodnotenia a potvrdilo svoju vysokú úroveň bezpečnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok