Učiteľ v Kalifornii zabránil ďalšej školskej masakre

TA3, SITA
11.1.2013 07:52

Spojené štáty majú za sebou ďalšiu streleckú drámu. Tentokrát za ňou stojí iba 16 ročný študent ozbrojený brokovnicou, ktorý v kalifornskej strednej škole postrelil spolužiaka. Zranenia utrpeli dvaja ľudia.

Učiteľ v Kalifornii zabránil ďalšej školskej masakre
SITA

Učiteľ na strednej škole v americkej Kalifornii vo štvrtok pravdepodobne zabránil zopakovaniu tragédie, aká sa nedávno odohrala v meste Newtown štáte Connecticut. Tínedžer tam vtedy zastrelil 26 ľudí vrátane 20 malých detí. Útočník však tentoraz postrelil len jedného človeka, podľa polície ale disponoval dostatkom munície na zopakovanie podobného masakra, informoval spravodajský portál britskej stanice BBC.

Dráma sa začala vo štvrtok o 9. hodine miestneho času (18:00 SEČ). Jeden zo študentov na strednej škole Taft Union prišiel na vyučovanie vyzbrojený puškou. Následne postrelil jedného zo žiakov, ktorého museli záchranári vo vážnom stave s pomocou vrtuľníka previezť do najbližšej nemocnice.

Strieľal aj po ďalšom študenti, toho však netrafil. Svoju zbraň namieril aj voči prítomnému učiteľovi, pričom ho zasiahla aj guľka, nespôsobila mu ale vážnejšie zranenia. Učiteľ ešte pre príchodom polície mladého strelca "prehovoril", aby zložil zbraň.

Práve streľba v Newtowne vyvolala v Spojených štátoch intenzívnu debatu o sprísnení legislatívy v oblasti prístupu k strelným zbraniam.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok