Všetko naznačuje tomu, že Lamborghini sa spaľovacích motorov tak ľahko nevzdá

TA3/SZ
23.9.2022 11:00

Všetky informácie naznačujú tomu, že talianské Lamborghini sa tak ľahko spaľovacích motorov nevzdá. Aké riešenia chce automobilka v budúcnosti používať?

Všetko naznačuje tomu, že Lamborghini sa spaľovacích motorov tak ľahko nevzdá
Lamborghini

Množstvo automobiliek v poslednej dobe oznámilo termín prechodu na elektrický pohon. Niektoré chcú s bežnými motormi skoncovať ešte do roku 2030, iné budú spaľovacie motory využívať do poslednej možnej chvíle. Lamborghini však chce ísť proti prúdu a má v pláne ponúkať bežne motory aj naďalej. Riešením majú byť syntetické palivá, ktorých výskum a vývoj si zobral na starosti koncern VW na čele s Porsche. Vďaka tejto technológii by malo byť možné udržať bežné motory pri živote aj po roku 2030.

Lamborghini Lamborghini

Od roku 2023 by mal byť každý nový predstavený model Lamborghini elektrifikovaný. Značka chce do veľkej miery začať využívať technológiu použitú v hybridnom Lamborghini Sián, ktorý okrem veľkého spaľovacieho motoru využíva hybridný systém založený na superkapcitore, ktorý nahrádza batériu. Všetky ďalšie novinky značky by mali byť teda takýmto spôsobom elektrifikované, no aj naďalej budú ponúkať silné benzínové motory. V druhej polovici tohto desaťročia značka podľa všetkého prinesie prvý, čisto elektrický model určený na každodenné použitie. Nepôjde však o superšport, ale 5 dverové auto so širokou škálou využitia. Všetko teda nasvedčuje tomu, že budúcnosť nemusí byť len čisto elektrická.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok