PR správa

Potrebujete registračné sídlo firmy - aké sú jeho najväčšie výhody?

23.9.2022 08:28

Každá firma musí mať svoje sídlo, ktoré je zapísané v obchodnom registri. Najčastejšie ide o adresu, na ktorej firma v skutočnosti sídli alebo o domácu adresu, teda dom alebo byt, v ktorom konateľ býva. V mnohých prípadoch je však najvýhodnejšou možnosťou registračné sídlo firmy.

Potrebujete registračné sídlo firmy - aké sú jeho najväčšie výhody?
Shutterstock

Poďme spoločne zistiť, prečo sa vyplatí?

Registračné sídlo je cenovo dostupné

Registračné sídlo firmy na lukratívnej adrese stojí iba niekoľko eur mesačne, takže ide o zlomok ceny za prenájom skutočnej kancelárie. Ak si charakter vášho podnikania nevyžaduje kancelárie pre vás alebo zamestnancov, virtuálna kancelária je ideálne riešenie.

Môžete pracovať z domu a sídlo firmy mať napríklad v centre Bratislavy. Mať sídlo na lukratívnej adrese je často dôležité pre lepšiu imidž spoločnosti, reálne však môžete mať prenajaté sklady či kancelárie v cenovo dostupnejšej časti mesta alebo v celkom inom meste.

Prenájom kancelárie a zasadačky

Občas sa môže stať, že budete potrebovať kanceláriu alebo zasadačku na stretnutia s klientmi. Poskytovateľ virtuálneho sídla by vám mal ponúkať aj možnosť prenájmu kancelárskych priestorov. Nemusíte tak hľadať vhodný priestor inde a komplikovať si situáciu.

kancelária Shutterstock

Oddelenie pracovného a súkromného života

Mať sídlo firmy doma vám neumožňuje úplne oddeliť súkromný a pracovný život. Keďže adresa sídla spoločnosti je verejne dostupný údaj, môže sa u vás doma neočakávane objaviť klient, veriteľ alebo návšteva z daňového úradu. Ak vaša spoločnosť sídli doma, nemusí to na klientov pôsobiť dobre. Registračné online sídlo vás od týchto nepríjemných situácií chráni.

Kancelárske služby pre vyšší komfort

Virtuálna kancelária neposkytuje iba samotné sídlo, ale aj služby ako prijímanie a archiváciu doručenej pošty, online evidenciu a preposielanie doručenej pošty,  SMS a emailovú notifikáciu, skenovanie obsahu zásielok na požiadanie či fotky prijatých zásielok.

Budete teda informovaný o tom, aká pošta vám bola doručená aj bez toho, aby ste museli chodiť do sídla osobne a kontrolovať svoju schránku. Využiť služby takéhoto sídla sa vám teda vyplatí nielen z finančného, ale aj časového hľadiska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok