Tekvicové hody pre krásu: Vyrobte si pleťové či vlasové masky z hokkaida

TA3/zm
29.9.2022 08:00

Obdobie tekvíc je v plnom prúde, a ak vám náhodou nejaké hokkaido popri varení ostane, zužitkujte ho na výrobu beauty masiek.

Tekvicové hody pre krásu: Vyrobte si pleťové či vlasové masky z hokkaida
Pexels

Vďaka tekvici môžete zlepšiť stav svojej pleti, vlasov a dokonca je perfektná aj na domácu pedikúru.

Pleťová maska

Vitamín C a E, ktoré tekvica obsahuje, bránia poškodzovaniu buniek, a tak je skvelým anti-age bojpvníkom. Zmiešajte dve lyžice pripraveného pyré čajovou lyžičkou medu a lyžičkou smotany. Masku naneste na tvár, okrem okolia očí a pier. Po 10 minútach môžete zmyť vlažnou vodou a vaša tvár bude ako vyžehlená. Najmä v hokkaide sa nachádza veľa vitamínu C, ktorý podporuje tvorbu kolagénu, a tak po ňom pleť ostáva pružná a svieža. Ak máte mastnú pleť a chcete stiahnuť tvorbu mazu, aby sa vám tvár neleskla, môžete do tekvicového pyré pridať pár kvapiek octu alebo citrónovú šťavu, ktoré zredukujú mastenie pokožky.

Telová kúra

Domáce kozmetické recepty môžete doplniť aj o tekvicový zábal, ideálny pre celé telo, bez ohľadu na to, aký typ pokožky máte. Do polovice šálky tekvicového pyré pridajte dve lyžice kokosového oleja a nechajte štvrťhodiny pôsobiť na tele, ideálne po sprchovaní. Potom, samozrejme, zábal opäť zmyte. Pokožka bude hebká a vláčna, keďže tekvica obsahuje draslík, meď, železo, horčík i selén.

Vlasový zábal

Tekvica je skvelým pomocníkom pre akýkoľvek typ vlasov. Keďže je bohatá na množstvo vitamínov a minerálov, vaša koruna krásy si z nej zoberie to, čo potrebuje. Kúru si pripravíte opäť z pyré, ale pridajte na pol šálky dve veľké lyžice tvarohu, jednu lyžicu medu a jednu prírodného oleja. Pripravenú zmes používajte rovnako ako kondicionér. Po umytý naneste na mokré vlasy a po niekoľkých minútach dôkladne opláchnite a opäť umyte šampónom.

Tekvicová pedikúra

Tekvica dokáže telo zbaviť suchých miest, čo okrem starnúcej pokožky využijete napríklad aj na nohách. Popraskaným pätám pripravte špeciálnu pedikúru. Základom je, ako inak, tekvicové pyré, tentokrát v kombinácii s hrubozrnnou morskou soľou, surovým vajíčkom a pokojne i medom. Tuhú zmes dajte to mikroténového vrecúška, do ktorého zabalíte nohy a necháte pôsobiť aspoň polhodinku.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok