Hlasovanie o úprave paragrafu 363 z dielne SaS sa preložilo, parlament nebol uznášaniaschopný

TA3 TASR
22.9.2022 09:27

Poslanci Národnej rady (NR) SR preložili hlasovanie o úprave paragrafu 363 Trestného poriadku z dielne SaS a o ďalších prerokovaných bodoch z dielne SaS na utorok. Medzi presunutými hlasovaniami sú napríklad aj zmena Ústavy SR týkajúca sa funkčného obdobia verejného ochrancu práv či zmena pri doplnkovom dôchodkovom sporení.

Plénum o tom rozhodlo na návrh predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina). Ten argumentoval obštrukciou v sále. Pri predchádzajúcom hlasovaní o zaradení nových bodov do programu schôdze totiž nebolo plénum uznášaniaschopné, neprezentovala sa opozícia ani Sme rodina.

Viacerí poslanci sa ohradili voči tomuto postupu. Juraj Šeliga (nezaradený) i šéfka klubu SaS Anna Zemanová poukázali na rokovací poriadok. Podľa nich mal predseda najskôr po obštrukcii preveriť uznášaniachopnosť pléna a až následne dať hlasovať o zmene programu. Zemanová nesúhlasí, aby o jej bode hlasovali až budúci týždeň. Predseda parlamentu reagoval, že parlament bol obštrukciou zablokovaný a hocikedy mohol byť zablokovaný zas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok