Mellovho kumpána Mišenku chytili pri prechádzke na pláži

TA3, TASR
10.1.2013 15:56

Slováka Viliama Mišenku, ktorý je obvinený z piatich vrážd, vypátrali a zadržali vo Venezuele. Potvrdil to dnes policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že zadržaný bol už 2. januára na prechádzke na pláži na ostrove Margarita.

Národná ústredňa Interpolu vo Venezuele oznámila slovenskej polícii, že pravdepodobne zadržali Mišenku, až 7. januára. Dovtedy prebiehal identifikačný proces.

Mišenka je okrem iného obvinený z piatich vrážd, vrátane vraždy jedného z bossov sýrokovcov Petra Čongrádyho z roku 2004. V tomto prípade obvinili aj Karola Mella, ktorého vlani vypátrali v štáte Belize.

Toho sa doposiaľ nepodarilo dostať do vlasti. Slovensko nemá s Belize uzatvorenú dohodu o vydávaní stíhaných osôb a ministerstvo spravodlivosti potvrdilo, že takúto dohodu nemá Slovensko uzatvorenú ani s Venezuelou.

Po tom, čo sa Mišenka dostal na zoznam hľadaných osôb, sa v médiách objavili správy, že by sa mohol ukrývať v juhoamerických štátoch. Spomínala sa Venezuela či Bolívia. Jeho pobyt zachytili policajti aj v Kosove.

Čas.sk pripomína, že Mišenka je v skupine sýkorovcov na mafiánskych zoznamoch, ktoré na jeseň 2011 unikli z polície. Obžalovaný je podľa portálu aj z krádeže 173 miliónov korún (viac ako päť miliónov eur), ktorá sa stala ešte v roku 1996.

Ostrov, na ktorom Mišenku zadržali

isla.jpg

Záznam z brífingu policajného prezidenta Tibora Gašpara

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok