Prezident Juraj Rizman, Slovensko so slovinskou vlajkou. Svet o nás vie stále málo

ta3/Alžbeta Múcsková
21.9.2022 12:58

Slovensko je pomerne malou krajinou, avšak existuje už takmer tridsať rokov. Médiá a svetové organizácie si naňho stále nevedia zvyknúť, alebo netušia, kto stojí na jeho čele. Počas pohrebu kráľovnej Alžbety II bol v médiách titul prezidenta pridelený partnerovi Zuzany Čaputovej Jurajovi Rizmanovi. V utorok sa zase na YouTube kanáli OSN objavil príhovor prezidentky so slovinskou vlajkou.

ilustrák k opatreniam
TA3 / David Duducz

Zdá sa, že zahraničie si stále nezvyklo na existenciu Slovenska. Bežný cudzinec si ho ľahko pomýli s Českom, Československom, Slovinskom či dokonca Ruskom alebo Poľskom. Podobné chyby sa však v poslednom čase dejú aj v zahraničných médiách a na oficiálnych stránkach OSN. Tá zdieľala v utorok na svojom YouTube kanáli prejav prezidentky Zuzany Čaputovej z Valného zhromaždenia, no v názve uviedla emotikon slovinskej vlajky. 

Čaputová, OSN YouTube/United Nations

Zahraničné médiá si zase počas vysielania pohrebu kráľovnej Alžbety II. zmýlili prezidentku Zuzanu Čaputovú s jej partnerom Jurajom Rizmanom, a to hneď v niekoľkých vysielaniach. Prezidentka na to reagovala na sociálnej sieti. Chyba ju neurazila, naopak, vzala ju s humorom. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok