Lexus NX bol podrobený nárazovým testom Euro NCAP. Ako si počínal?

TA3/SZ
21.9.2022 11:00

SUV novinka z dielne Lexusu bola najnovšie skúšaná v nárazových testoch pod záštitou Euro NCAP. Obstál nový model bez zaváhania?

Lexus NX bol podrobený nárazovým testom Euro NCAP. Ako si počínal?
Euro NCAP

Jednou z testovaných oblastí sú aj asistenčné systémy vodiča. Tie v najnovších testoch obstáli s hodnotením 91%, čo je v skutku excelentný výsledok. Všetky technológie vrátane núdzového brzdenia fungovali ukážkovo. Za ochranu chodcov získal Lexus 83% hodnotenie. Pri ochrane nôh a panvy chodca si novinka počínala dobre. Jediným mínusom bola horšia ochrana hlavy chodca a cyklistu pri kontakte s prednými stĺpikmi.

Euro NCAP Euro NCAP

Ochrana detskej posádky získala hodnotenie 87%. Auto poskytuje až na mierne zhoršenú ochranu krku pri čelnej zrážke takmer 100% bezpečnosť. Pri náraze bola na simuláciu použitá figurína 10 ročného dieťaťa. Ochrana dospelých v tomto prípade získala 83%. Auto opäť dokáže poskytnúť prvotriednu bezpečnosť. Výnimkou bola iba mierne zhoršená ochrana hrudníka pri náraze do pohyblivej prekážky. Zbytok meraných parametrov bol v norme. Lexus tak opäť obstál takmer bezchybne a potvrdil svoju vysokú úroveň bezpečnosti. Priebeh testov si môžte spolu s nami pozrieť v priloženom videu nižšie.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok