McDonald's sa vracia. Reštaurácia s rýchlym občerstvením v Kyjeve obnoví prevádzku

TA3 TASR
20.9.2022 15:48

Americká sieť rýchleho občerstvenia McDonald's v utorok obnovila prevádzku v Kyjeve, prvýkrát od ruskej invázie koncom februára. To signalizuje, že život v hlavnom meste Ukrajiny sa po takmer siedmich mesiacoch vojny vracia do normálu. Informuje agentúra AFP.

krym mcdonald (SITA)
SITA

 Americký reťazec vo vyhlásení uviedol, že "po rozhovoroch s ukrajinskými predstaviteľmi, bezpečnostnými špecialistami a dodávateľmi" sa rozhodol, že zatiaľ obnoví len doručovanie objednávok.

Pred jednou z troch reštaurácií, ktoré obnovili prevádzku, sa v utorok vytvoril rad zamestnancov doručovacej spoločnosti, ktorí čakali na vyzdvihnutie objednávok.

McDonald´s pozastavil činnosť na Ukrajine 24. februára po začiatku ruskej invázie. "V októbri budú tieto tri reštaurácie opäť plne otvorené spolu s McDrive a expresnými oknami," uviedla spoločnosť vo svojom vyhlásení v pondelok.
     

"V rámci programu postupného znovuotvorenia sa v Kyjeve otvorí ďalších sedem prevádzok, po ktorých budú nasledovať ďalšie reštaurácie v hlavnom meste aj v iných mestách na západe krajiny," dodala americká spoločnosť.

Po zatvorení reštaurácií v Rusku a úplnom odchode McDonald's z tejto krajiny považujú mnohí Ukrajinci veľmi očakávané obnovenie prevádzky v Kyjeve za symbolický prejav podpory.

McDonald's na jar predal svoje ruské reštaurácie podnikateľovi Alexandrovi Govorovi potom, čo oznámil úplný odchod z krajiny. Uviedol pritom, že pokračovanie podnikania v Rusku už nie je udržateľné a nie je v súlade s hodnotami McDonald's.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok