Lídrom Bundesligy je Union Berlín, neprehral ešte ani v jednom kole

ta3
19.9.2022 23:36

Po siedmych kolách Bundesligy je prekvapujúcim lídrom Union Berlín, ktorý ako jediný v novom ročníku ešte neprehral. Prvé miesto v tabuľke, na ktoré sa dostal pred týždňom vôbec po prvý raz v histórii klubu, si udržal po domácej výhre nad predposledným Wolfsburgom.

Union išiel do vedenia v 54. minúte po prudkom centri najproduktívnejšieho hráča ligy Beckera a po pohotovej hlavičke Siebatcheua. Práve táto dvojica ťahá svoj tím v úvode novej sezóny a práve Becker poistil výhru zhruba štvrťhodinu pred koncom zápasu. Fantasticky si spracoval výborný center od Seguina a s pokojom Angličana dal svoj šiesty gól v sezóne, ku ktorým stihol pridať aj celkovo tri asistencie. Za celý minulý ročník pritom zaznamenal iba o štyri góly menej a šesť asistencii. 

Bundeslige momentálne kraľuje Union o dva body pred druhou Borussiou Dortmund. Zaujímavosťou pritom je, že tento klub z hlavného mesta Nemecka, sa vôbec po prvý raz prebojoval do najvyššej súťaže v roku 2019. V tej sezóne skončil jedenásty, v ďalšej siedmy a v tej minulej senzačne piaty, čím si zaistil historický postup do skupinovej fázy Európskej ligy. Tam sa však Unionu darí už menej. V skupine D má na konte dve prehry so skóre 0:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok